Autor Tema: RK Gracanica 2009/10.  (Posjeta: 3687 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tarik_

• Stalni član
Odg: RK Gracanica 2009/10.
« Reply #30 : Studeni 06, 2009, 12:53:53 »
Onaj ko prati rukomet Tare  po sastavu vidi na što je spala Sloboda Solana. Meni je žao što je to tako jer bilo je mučno gledati u pojedinim trenutcima kakav se rukomet igrao u Mejdanu.

Zato želim da i Sloboda što prije riješi svoje probleme i vrati se na stare staze, a slažem se sa Batanom, pravo mjerilo su susreti sa premijerligašima. Evo uskoro će i susret sa brčanskom Lokomotivom pa ćemo opet vidjeti gdje nam je mjesto i hoćemo li moći sa "domaćim snagama" osvojiti i jedan bod u Premijer ligi.

Po meni onda ako se ocijeni da se sa domacim snagama ili barem njih 85% u ekipi ne moze ostati u Premijer ligi ne treba ni ulaziti u istu! Dzaba trosenje novca na strance! Bolje ulozit u rad sa svojim mladim rukometasima pa kad stasaju djeca onda uci!
Naravno ovo je samo moje misljenje, ko sam ja da sudim da li treba ulaziti ili ne jel!
Ako imas slobodnog vremena kupi sebi skejt!

batan

• Početnik
  • *
« Reply #31 : Studeni 06, 2009, 14:59:11 »
Svi moramo shvatiti da stvari , ma kakve one bile , moramo nazivati pravim imenom , jer ćemo samo tako napraviti pomak a istina je da nama za Prem. ligu treba jedna cijela ekipa ili 7 igrača , pa da ne drhtimo svaku tekmu. Komentarisati ovu ligu je bespotrebno i nema svrhe. Sadašnja ekipa ima jednog Salkića koji može u višem rangu odgovoriti određenim zadacima a sve drugo je jako upitno. Zbog toga već sada treba praviti novu ekipu a ne baviti se Slobodama,  Tešnjima i sl.

Učo

• Novi član
  • **
  • Više sporta u mladosti - manje bolesti u starosti
« Reply #32 : Studeni 07, 2009, 21:14:13 »
Citat:
Po meni onda ako se ocijeni da se sa domacim snagama ili barem njih 85% u ekipi ne moze ostati u Premijer ligi ne treba ni ulaziti u istu! Dzaba trosenje novca na strance! Bolje ulozit u rad sa svojim mladim rukometasima pa kad stasaju djeca onda uci!

Ovo bi bilo u redu kada bi ti isti ARŠIN primjenio i u svojoj ekipi, gdje ti igraju Vanja Rosić  Olja Grabež, Maja Bijelić, Radinka Tomanić, a doskora i Alma Vejzović, sve sama domaća djeca. A takmičiš se u istom rangu. Istine radi, četiri, pet  stranih igračica (ovaj izraz stvarno ne volim al et, ne možeš drugačije) u tvojoj postavi je ekvivalent devet, deset  stranaca u Bratstvu. I na kraju , bez ljutnje, nakon velikog trenera Muhidina, reci koliko je stvoreno DOMAĆIH igračica, a smjenjivali ste se Alen, Darko, ti i tako dalje.  off topic

Čestitke na današnjoj pobjedi. 532245

Pozzzzzzz

Tarik_

• Stalni član
« Reply #33 : Studeni 08, 2009, 13:44:46 »
Ovo bi bilo u redu kada bi ti isti ARŠIN primjenio i u svojoj ekipi, gdje ti igraju Vanja Rosić  Olja Grabež, Maja Bijelić, Radinka Tomanić, a doskora i Alma Vejzović, sve sama domaća djeca. A takmičiš se u istom rangu. Istine radi, četiri, pet  stranih igračica (ovaj izraz stvarno ne volim al et, ne možeš drugačije) u tvojoj postavi je ekvivalent devet, deset  stranaca u Bratstvu. I na kraju , bez ljutnje, nakon velikog trenera Muhidina, reci koliko je stvoreno DOMAĆIH igračica, a smjenjivali ste se Alen, Darko, ti i tako dalje.  off topic

Čestitke na današnjoj pobjedi. 532245

Pozzzzzzz

Nema tu ekvivalenata niti tangenti osim sto su te iste koje ti nabroja izrazile zelju da igraju za ovaj klub pa registrovane i na njih se ne trose novci kao u slucaju stranaca i u rukometnom i u nogometnom klubu tako da to htio ti to priznati ili ne, ne mozes porediti nikako, al' NI KA KOOOOOOO ! ;)

Vidim spominjes i Radinku Tomanic, to je dijete sa cijim ocem provodis dosta vremena ispijajuci kafe i gledajuci trening odbojkasica, i smatras je strancem buahahahahahahaha

To je igracica koja je izrazila zelju da igra (uostalom kao i sve ove koje ti nabroja gore sada, osim tehnicara Alme Vejzovic) kod nas i da se prikljuci treninzima prije jos 4 sezone! Kada je dosla na prvi trening bicu slobodan i reci da njeno tadasnje znanje uporedivsi ga sa ovim sadasnjim bilo je ravno nuli! Naravno, posto ti volis to svaki puta da preuvelicas i stvaras drugaciju sliku od one stvarne tako si i tada pisao da je ona dovedena kao pojacanje sto je jedan OGROMNI NON SENS!

Niti si bio upoznat sa situacijom niti ista i usudio si se sam da pises samo tebi poznate cinjenice kao i ovo sada da stavljas na vagu 10 stranaca u Bratstvu koji imaju basnoslovne ugovore u poredjenju sa onim sto prikazuju na terenu, (izuzet cu rukomet jer ih nema puno u njemu sadasnjoj ekipi) i 3 cure, dakle slovom i brojem tri djevojke koje su dosle i pitale mogu li trenirati kod nas i klub ih registrovao! I moram naglasiti da se od njih tri ima obeveza samo prema Vanji Rosic i to u vidu troskova za putovanje, dakle novac za benzin! Stavi na papir to pa saberi pa podji pricat i tipkat. Ili je vama novinarima to u krvi da izvrcete cinjenice i cinjenicno stanje onoga o cemu pisete?
Pogledaj sta valjas prvo pa onda dragi Uco pocni sa poredjenjem!

I vidis ja ne smatram strancem u klubu igracicu koja dolazi iz Petrova sela kao Ti i Tebi slicni! Po tvojoj logici bi onda i Edina Kulic imala naziv "stranac" jer dolazi iz Orahovice kao i Amela Serbecic koja je iz Dzakula al' hajde eto ko ce vama svima ugodit novinarima hahaha

Evo danas bas dodje dijete koje je iz Lukavice i hoce da trenira i po Tebi ce ona garant stranac biti u ekipi kada jednom obuce dres zenskog odbojkaskog kluba jer je podaleko joj kuca od carsije. Ja je necu smatrati strancem ne znam hoces li ti?!

Znam ja da je Tebi trn u oku u nekim stvarima zenski odbojkaski klub kao i ljudi koji rade u njemu ali ces ti i pored toga reci da to nije istina.

Ti Uco ili si slijep kod svojih ociju ili zanemarujes cinjenicu da u klubu postoje i igraju igracice iz naseg pogona a koje su izasle iz skole odbojke nakon odlaska doktora Muhidina Halilovica! Ne valja Ti taj vid diskriminacije i potcjenjivanja dijece koja su ili prvotimci ili blizu prvog tima zenskog odbojkaskog kluba!

Edina Kulic, Emina Jukan, Amela Serbecic, Amela Kadic, Irma Mulasmajic, Aida Mujic su igracice koje su izasle iz skole odbojke!

Ja se izvinjavam rukometasima sto na ovom njihovom topicu odoh u off radi Uce koji o njima nije htio da pise skoro nikako jedno vrijeme pa je opet poceo, ali morao sam reagovati na ovaj NON SENS od strane njega!

PS: ovo je naravno sve bilo bez ljutnje napisano, nemoj sta haterit Uco ;)  6392

Učo

• Novi član
  • **
« Reply #34 : Studeni 08, 2009, 21:02:08 »
Tarik  postoji pomoć za takva stanja  koja je otvorena 24 sata pa bujrum, a ja diskutovati sa ČOVJEKOM KOJI NA TAJM AUTU KAŽE, citiram: Ubiše vas servisom, a servis im je takav da se ja popišam na njega, kraj citata, nemam o čemu.A radiš sa djevojčicama koje se tek razvijaju. Čak ti je predsjednik kluba nakon toga napustio utakmicu pa sam vam ja sakupljao lopte, zapisnike i semafor. Toliko o tebi kao pedagogu. 7489320
Sve ali sve si izokrenuo na svoj poznati kolerični način da ja ovim prekidam svaku raspravu s tobom

Znam da je  off topic pa se i ja izvinjam rukometašima, o kojima za tvoju informaciju i sada ne pišem na svom blogu, a uvijek sam pisao za novine, radio i ostale sajtove.

Pozzz i sa ljutnjom , a mnogo većim razočaranjem u tebe kao čovjeka i sportistu.

Tarik_

• Stalni član
« Reply #35 : Studeni 09, 2009, 12:03:09 »
Tarik  postoji pomoć za takva stanja  koja je otvorena 24 sata pa bujrum, a ja diskutovati sa ČOVJEKOM KOJI NA TAJM AUTU KAŽE, citiram: Ubiše vas servisom, a servis im je takav da se ja popišam na njega, kraj citata, nemam o čemu.A radiš sa djevojčicama koje se tek razvijaju. Čak ti je predsjednik kluba nakon toga napustio utakmicu pa sam vam ja sakupljao lopte, zapisnike i semafor. Toliko o tebi kao pedagogu. 7489320
Sve ali sve si izokrenuo na svoj poznati kolerični način da ja ovim prekidam svaku raspravu s tobom

Znam da je  off topic pa se i ja izvinjam rukometašima, o kojima za tvoju informaciju i sada ne pišem na svom blogu, a uvijek sam pisao za novine, radio i ostale sajtove.

Pozzz i sa ljutnjom , a mnogo većim razočaranjem u tebe kao čovjeka i sportistu.

Hahahaha kao i uvijek opet valjas gluposti!

Zapisnik sam pokupio licno ja kao i izvjestaj sa utakmice koji morao biti faksiran u savez zato te ovom prilikom molim da ne valjas GLUPOSTI NI LAZI! Semafor si lafo ti pokpipo a ustvari ostao je na stolu da sluzi rukometasima jer su ljudi imali utakmicu iza nas! Toliko o tvojoj ispranosti navoda.

Necu ti reci zasto je predsjednik kluba napustio utakmicu jer ce to biti da nesto ispravljam krive Drine koje su prave da pravije ne mogu biti a tebi izokretanje istine u tvojim ovakvim navodima nije neobicno!
Bas kao sto sam i rekao da lupas ko maksim po diviziji reci cu i sada to isto!
Nemoj se ljtutiti kada ti neko sukne, nego sukni i ti ako mozes!

Sad odjednom ti ljut hahahaha   Ja se u Tebe dragi Uco nemam sta razocaravat, bio bi samo jedan u moru mnogih koji su se razocarali u Tebe!

Pozdrav bez ljutnje opet ;D

Učo

• Novi član
  • **
« Reply #36 : Studeni 09, 2009, 14:12:05 »
Kao i uvijek zaobilaziš suštinu, a osvrćeš se na sporedne stvari. Suština je u tome da se ti kao "pedagog" i to sportski ponašaš kao posljednji kočijaš tokom vođenja utakmice.

A o tome ko  je pokupio lopte i ostale stvari možemo uz kafu, koju ću ja platiti pošto će biti posljednja koju ću ja s tobom popiti.
A sad hajd u taj svoj svijet u kojem se jedino možeš ostvariti, u ovom stvarnom ti si u suštini niko i ništa.

Tarik_

• Stalni član
« Reply #37 : Studeni 09, 2009, 16:10:37 »
Kao i uvijek zaobilaziš suštinu, a osvrćeš se na sporedne stvari. Suština je u tome da se ti kao "pedagog" i to sportski ponašaš kao posljednji kočijaš tokom vođenja utakmice.

A o tome ko  je pokupio lopte i ostale stvari možemo uz kafu, koju ću ja platiti pošto će biti posljednja koju ću ja s tobom popiti.
A sad hajd u taj svoj svijet u kojem se jedino možeš ostvariti, u ovom stvarnom ti si u suštini niko i ništa.

Moram priznat da si mi u nedostatku argumenata kratkog fitilja  ;D

De prestani lagat eto ako moze ovako da ti kazem, pa mozda skontas da ne ide to tako kako ti mislis izvrnuti pricu.  

Nista ja ne izostavljam dragi Uco! Pokusavas slagat ali ti ne ide jer ja ne dam! Lopte bile pokupljene i u mrezi vec nakon zagrijavanja tako da ti i to pada u vodu. Jos ti samo preostaje da kazes (slazes) kako si i stubove odnio, i mrezu sklonio kao i stolicu za sudiju i tu bi izvjestaj bio kompletan. ;D Ne pijem kafu Uco, ozbiljno ne pijem al' hvala ko da sam popio! Znaci smatraj je popivenom!!!!!

I da se osvrnem i na ovo kakav sam pedagog! Sta Te zaboli briga kakav sam pedagog? Takav kakav sam sebi sam nisam Tebi.
Nego se Ti osvrni oko sebe ba, pusti mene kraju, a uostalom ne znam ko te zvao da sidjes dole na teren kad je bio novinar zaduzen za izvjestaj vec dole na terenu? Valjda znas da se to ne smije radit u toku utakmice!? 

Ne uspijeva ti minsko polje postaviti onako kako zamisljas u ovim trenutcima al' nikako. ;D

Ajd uzdravlje....

batan

• Početnik
  • *
« Reply #38 : Studeni 09, 2009, 16:26:36 »
TIME OUT MOMCI !!! A sada nešto vedrije i puno važnije. U saradnji sa mojim prijateljima iz škole rukometa INDEX u narednom periodu ćemo organizovati niz utakmica između ekipa dvije škole rukometa koje rade u našem gradu , baš kao što smo i najavili prilikom promocije našeg plana rada. Te utakmice bi trebalo da budu preteče Općinske rukometne lige. Dajte da o tome govorimo i probamo djecu dovesti na terene i dvorane !!!

Učo

• Novi član
  • **
« Reply #39 : Studeni 09, 2009, 17:42:36 »
Svaka čast Batane, pretjerali smo i evo ja obećavam da neću više na ovoj temi progovoriti ni čemu osim o rukometu.
Stavljam se na raspolaganje u organizaciji navedenih  utakmica u bilo kom svojstvu.

smoky

• Stalni član
  • Spol: Muški
« Reply #40 : Studeni 09, 2009, 21:41:06 »
Dajte da o tome govorimo i probamo djecu dovesti na terene i dvorane !!!

...dodao bih i roditelje koji bi na tribinama bili moralna
   podrška kako za djecu tako i za klub.
Samo naprijed Batane....
Margaritas ante porcos...

nidji veze

• Novi član
  • **
« Reply #41 : Studeni 10, 2009, 20:09:30 »
To Batane!
Tako treba da se radi sa djecom,a nije kao sto se radilo proteklih godina.Da mu loptu i idi treniraj,nece ni da pokazu osnovna pravila rukometne igre!!!
Ovo je za svaku pohvalu!
Pozdrav!:)

R2-D2

• Gost
« Reply #42 : Studeni 10, 2009, 20:28:08 »
bezz raspravljate,kad je trener Malenih (T.I.)  SAM rekao da je jedan od najzaslužnijih što odbojka stanuje u Gračanici ili da je jedan od najboljih stručnjaka u gradu
nemoŠ protiv čoekove riječi
koji egomanijak ili bolje egotriper

a sada o rukometu

bolja stvar od plasmana u PL jeste ovo ulaganje u omladinske selekcije,samo da se ne stane na ovome

a trenutno stanje u ekipi ja bih ocijenio kao jako dobro,što se igračkog kadra tiče,uz ove igrače i jedno 3-4 pojačanja,sredina tabele u PL je realnost..

ne treba biti nerealan pa očekivati plasman u sami vrh,treba napraviti jednu organizovanu,stabilnu PL ekipu i ugostiti jednu Bosnu BHG,Borac,Slogu,Izviđač... pa da se ima šta vidjeti u tim utakmicama

batan

• Početnik
  • *
« Reply #43 : Studeni 12, 2009, 13:26:24 »
Obavještavam sve ljubitelje rukometa da će se prva utakmica omladinskih škola INDEX i RK"Gračanica Index" , odigrati u subotu u 11.30 sati. SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE !!!

deny

• Početnik
  • *
« Reply #44 : Studeni 12, 2009, 16:58:52 »
Pozdrav svim forumašima i ja se slažem Učo da prekinete tu raspravu. U nekoliko navrata sam hvalio Batana za njegov rad ,angažman i uspjeh u sportu a rukometu posebno. Mislim da je konačno došao jedan čestit i pošten momak koji ima toj djeci šta pokazat.Batane puno sreće.